Ajuntament de Aranyuel

La Artejuela, vista general
La artejuela

És una *pedanía d'Aranyel, es troba un poc allunyada del nucli urbà en la carretera de Montanejos direcció a Sucaina. Situada en la part baixa d'una abrupta muntanya i envoltada de muntanyes i horts.
Antigament va ser gairebé tan important com Aranyel ja que disposava d'Escola, Ajuntament, Forn, Safareig Públic i Ermita de Santa *Barbara, no obstant això a poc a poc la població va ser abandonant el llogaret i es va dispersar en diferents llocs (Barcelona i Aranyel principalment). Actualment es conserva un conjunt de cases de pedra en estat d'abandó de les quals unes poques han estat reformades per un petit grup de persones que habiten allí de forma habitual.

L'Ermita de Santa Bàrbara actualment aquesta derruïda i la Verge va ser traslladada a l'Església parroquial d'Aranyel i tots els anys també es realitza una missa i processó en el seu honor.

Les persones majors que han nascut i viscut en La *Artejuela mantenen molt bons records del llogaret. L'aigua de les seves fonts i el seu bon clima era molt benvolgut per tots.
Gràcies a les obres realitzades amb subvencions per part de la Diputació Provincial de Castelló i Fons Europeus l'Ajuntament d'Aranyel ha rehabilitat l'edifici de l'Escola, s'han arreglat alguns carrers i accessos a la *pedanía.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
Portal desenrotllat amb !Drupal