Ajuntament de Aranyuel

Volta al Magraile (SL-CV96)

Comença en la font de la Petxina, junt amb el pont sobre el riu Millars. Creuem el riu i continuem recte pel camí formigonat, seguint-ho cap a l'esquerra i en pujada. Després de deixar la caseta de 'Les Quatre Gatetes', prenem el següent camí cap a la dreta i pugem per ell.

Al final del camí arribem a una pista formigonada que seguim en pujada, esquerra. Continuem per la pujada fins al final de la pista formigonada, i arribem a un encreuament de camins, prenent el de la dreta, en pujada, que ara ja és de terra.

Continuem pujant per la pista, deixant una desviació cap a la dreta, que va cap al mirador del 'Pilonico'. Després deixarem dos noves desviacions o camins cap a l'esquerra, i continuarem pujant.

Arribem a un encreuament en 'V' i prenem la pista de la dreta. Als pocs metres, a l'esquerra, nos aperecerá una marca que indica la direcció de la senda. Seguim esta, pujant la muntanya, i veiem que va paral·lela a la pista a l'esquerra de la pujada. Després d'uns 50 metres, la senda s'endinsa en el bosc.

A uns 200 metres ens trobarem amb les restes d'una antiga pedrera de calcària o lloc per a l'elaboració de calç, tipus forn, en el que es feia foc i es cremava la pedra de calç. Mantenint-nos en la senda, continuarem pujant, i arribarem als contraforts del Perxe del Magraile. Quan ja estem llaneando, arribem a una pista molt ampla i seguim direcció Nord, esquerra, i continuem uns 150 metres, fins a trobar les marques de la desviació hascia l'esquerra, per a prosseguir per la senda, ara abaixant la vessant de la muntanya. Este tram és molt difícil, en un pendent molt pronunciada."

Baixem seguint les marques de la senda. Al final de la baixada, ens trobem amb la CV-195, i la creuem cap al camí formigonat que trobem davant. Tot just començar este camí, haurem de seguir la senda, marcada a l'esquerra, i continuem baixant per la mateixa, situats entre el Barranco de Pals i la CV-195.

Arribem al final de la senda, i hem de creuar el Barranco de Pals, seguint les marques. Eixim al costat de la Masia del Barranco de Pals i prenem el camí formigonat cap a la CV-195. Continuem per la CV-195, direcció Montanejos (dreta) , fins a trobar-nos (uns 50 metres) a l'esquerra de la nostra direcció, cap a l'Est, la pista que ens portarà de volta a Arañuel, passant per l'encreuament de camins i seguint posteriorment la pista formigonada fins a la població. Passarem pel pont sobre el riu Millars i la Font de la Petxina.

Distància: 9,2 km. Cota màxima 865 m snm. Cota mínima 425 m snm. Temps aproximat: 3 horas 45 minutos. Grau de dificultat: Difícil (per la baixada des del Pla fins a la CV-195).

Imatges: 
mapa-rutes-1.jpg
mapa-campero.jpg
mapa-magraile.jpg
mapa-plano.jpg
mapa-balcon.jpg
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
Portal desenrotllat amb !Drupal